Afbeelding

Buurtpreventie bordjes schrikken criminaliteit af

Algemeen Heiloo

Begin oktober zijn Paul Dirks en Danielle Kloos gestart met Buurtpreventie-groepen. Dit na aanleiding van de inbraakgolf in augustus/september. In eerste instantie in de eigen wijk maar al snel daarna voor andere wijken in Heiloo. Het beheer van de groep is geautomatiseerd zodat het opzetten van nog meer groepen niet zo veel extra werk kost.

De whats-app groepen zijn opgezet per wijk zodat verdachte situaties goed gevolgd kunnen worden. Dit moet ook wel want per whats-app groep kun je maar 100 mensen kwijt en we zitten inmiddels al op ruim 500 aanmeldingen.

Vrij snel na het opstarten heeft de politie de beheerders van de groepen bij elkaar te roepen om informatie uit te wisselen en vragen te beantwoorden. Daarbij was ook de gemeente aanwezig en beheerders van de groepen uit Limmen, Akersloot, Uitgeest en Castricum. De eerste drie groepen bestaan al 2 jaar en hebben ons enorm op weg geholpen. Er is goed contact met de politie en de gemeente maar we willen benadrukken dat het een burgerinitiatief is en blijft.

Bij de invalswegen van Heiloo heeft de gemeente borden met de tekst Buurtpreventie geplaatst om bij iedereen duidelijk te maken dat in Heiloo Buurtpreventie-groepen actief zijn.

Buurtpreventie Heiloo streeft er naar om Heiloo een onaantrekkelijke werkplek te maken voor inbrekers en overlastplegers. Met elkaar zijn we de ogen en oren totdat de politie ter plaatse is. Ziet u iets vreemds of verdachts in uw buurt? Vertrouwt u de persoon aan de deur of op straat niet? Bel altijd de politie via 112 in geval van onraad. Daarna kunnen de deelnemers van de groepen een melding via de whats-app groep doen.

Ondanks het grote aantal deelnemers zijn we nog steeds op zoek naar aanmeldingen. In bepaalde wijken zijn er nog weinig deelnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar buurtpreventieheiloo@gmail.com. Je krijgt dan een digitaal aanmeldformulier en wordt toegevoegd aan de whats-app groep van je eigen wijk. Ook zijn we te vinden als Facebook-groep onder de naam Buurtpreventie Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant