Afbeelding

Rode Kruis NH schaatst voor Serious Request

Sport Heiloo

Schaats je slag voor The Next Generation! Komende vrijdag, 18 december, vindt een groot schaatsevenement plaats in IJsbaan De Meent in Alkmaar. Speciaal voor Serious Request 2015 werken de vijf districten van het Rode Kruis in Noord-Holland samen met Sportcomplex De Meent.

Het startschot zal klinken om 19.15 uur. De organisatie hoopt dat de heer Bruinooge, de burgemeester van Alkmaar, dit voor zijn rekening neemt, en heeft een leuk alternatief bedacht voor het geval de burgervader verhinderd is. Vijf teams, aangevoerd door vijf bekende schaatsers, laten zich van hun beste kant zien tijdens het estafetteschaatsen. Het evenement  zal muzikaal worden omlijst door de Pretnoten, een gezellige band uit Kennemerland. Na afloop van de estafette schaatsen alle teams samen. Welk team blijft onder de 00:01:20? Aan het eind van de avond wordt het beste team gekozen.

Serious Request 2015 heeft als thema "Keep them going". Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor jongeren in en uit conflictgebieden. De volledige opbrengst van Schaats je slag! zal ten goede komen aan Serious Request. Lezers van deze krant kunnen op verschillende manieren helpen om dit sympathieke en sportieve evenement tot een succes te maken. Wie een van de deelnemende schaatsers kent, kan hem/haar sponsoren. Bovendien is publiek van harte welkom, op 18 december, om 19.00 uur, op IJsbaan De Meent in Alkmaar. De entree bedraagt slechts 1 euro – de helft hiervan gaat naar Serious Request. Ten slotte is het nog mogelijk om de actie als geheel te sponsoren. Ga hiervoor naar de website van  Serious Request:  https://kominactie.3fm.nl/actie/schaats-je-slag-voor-the-next-generation-1

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant