Petra en Barry van Kits Oonlie.
Hun bus wordt spoedig hersteld.
Petra en Barry van Kits Oonlie. Hun bus wordt spoedig hersteld.

"Ik hoop dat de gozers er wat van oppikken"

Algemeen Heiloo

Barry van Wijngaarden van Lindhout heeft een bizarre avond gehad. Via via meldde de dader van de schade aan zijn Kits Oonlie busje zich bij hem.

Toen de telefoon ging vanavond, wist hij niet wat hij moest verwachten. Een groep jongens zocht contact met hem, zodat zij konden vertellen wie de schade aan zijn bus had veroorzaakt. Dit kon volgens hen niet telefonisch en op een neutrale plek in Heiloo werd afgesproken. De jongens, een jaar of 16, waren er bij geweest dat de dader 'los ging' op de bus. Ze probeerden hem tegen te houden, maar dit was vrijwel niet te doen. Toen ze maandag de berichten op internet zagen over de schade, voelden ze de druk om het Barry mee te delen. Ook de jongen voelde de druk en heeft zijn ouders het verhaal opgebiecht. Deze zijn samen met hem naar Heiloo gekomen. Omdat dit even duurde, konden de jongens hun situatie aan de kinderdagverblijf eigenaar kwijt.

"Ik vind het superknap dat je je ouders dit hebt verteld", aldus Barry toen de bewuste jongeman en zijn ouders arriveerden . 'Ik hoop dat je vanaf nu je energie omzet in een baan. Dan heb je de smaak van werken en geld verdienen te pakken en heb je niet de neiging om je te vervelen en verkeerde dingen te doen".  

Er is een betalingsvoorstel gedaan. De bus wordt deze week nog rijklaar gemaakt, de kinderen worden weer veilig vervoerd.

"En nu hopen dat die gasten wat hiervan hebben opgepikt", aldus een opgeluchte Barry. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant