Afbeelding

Ingezonden: Oproep aan rechthebbenden thuiszorg

Ingezonden Heiloo

Ingezonden:

Ik ben 95 jaar, woon zelfstandig, en heb sinds 2003 thuiszorg voor 3 uur per week met eigen bijdrage. Krijg ik een brief van de gemeente dat er per 1 januari 2016 geen thuiszorg meer wordt verleend, maar huishoudelijke hulp. Huishoudelijke hulp betekent alleen schoonmaken en daar staat 2 uur voor. Dat is geen thuiszorg zoals ik die al 12 jaar ken.

Uit de ambtelijke toonzetting van de gemeente blijkt dat er wordt geredeneerd vanuit geld. Ik dien mij te voegen naar de organisatie nieuwe stijl met een andere huishoudelijke hulp aanbieder. Om mijn levensomstandigheid aan bod te laten komen, heb ik bezwaar gemaakt. De regel volgend, moet dat bezwaar naar het college van B&W.

Nee maar! De bezwarencommissie heeft pas begin volgend jaar tijd om mijn bezwaar te behandelen. Ik wil voor 1-1-2016 mijn bezwaar afgehandeld zien. Daarom doe ik een oproep onder de lezers van Uitkijkpost, die gebruik maken van thuiszorg. Voelt u zich ook voor het blok gezet? Dat kunt u dat kenbaar maken via thuiszorghoezo@hotmail.com Wordt vervolgd.

C. Timmer-Tamis

Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant