Op de foto vlnr: Ko Hemminga (Rabobank, Lou Sinke, Fons Morsch en Jan-Willem Welbergen (allen van het museum)
Op de foto vlnr: Ko Hemminga (Rabobank, Lou Sinke, Fons Morsch en Jan-Willem Welbergen (allen van het museum)
Heiloo

Baduhenna ontvangt cheque van Rabobank

Eind oktober kreeg de Stichting Regionale Archeologie Baduhenna (SRAB) het goede bericht dat het Coöperatiefonds van de Rabobank bereid was een financiële bijdrage te leveren.

Het Archeologisch museum is te vinden in het monumentale Willibrordus in Heiloo - in het souterrain. Het bedrag is bestemd voor het aanbrengen van een traplift waardoor het museum beter bereikbaar zal zijn voor bezoekers die slecht ter been zijn.
Op vrijdag 13 november mocht de voorzitter van Archeologisch museum Baduhenna Fons Morsch uit handen van Ko Hemminga, lid ledenraad Rabobank Noord-Kennemerland, een cheque van €4000,00 in ontvangst nemen.
De delegatie van de Rabobank kreeg aansluitend een kleine rondleiding aangeboden. Daarbij werd stilgestaan bij een aantal tentoongestelde museumstukken waaronder een vuurstenen sikkel (welke wordt gedateerd tussen 1200 en 1000 v.Chr.). Deze sikkel is gevonden in 1991 door de heer Wijker tijdens graafwerkzaamheden in zijn volkstuin. De sikkel is door zijn kinderen recent in bruikleen gegeven aan de Stichting voor opname in het museum.

foto en tekst: Stip Fotografie

Meer berichten