Afbeelding

Het Kleurenorkest sluit aan bij Stichting Flore

Algemeen Limmen

De besturen van Stichting Het Kleurenorkest en Stichting Flore hebben het voorgenomen besluit genomen om basisschool Het Kleurenorkest in Limmen per 1 januari 2016 aan te laten sluiten bij Stichting Flore. Het Kleurenorkest is daarmee de 28e basisschool onder het bestuur van Stichting Flore en de tweede school in het dorp Limmen.

Het Kleurenorkest staat voor natuurlijk leren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en is opgericht vanuit een particulier initiatief in het schooljaar 2007-2008. Sinds 1 augustus 2011 komt de school in aanmerking voor reguliere bekostiging vanuit de rijksoverheid en de gemeente. De school heeft zich in haar bestaan en haar onderwijsconcept bewezen en heeft een basisarrangement van de Inspectie van het Onderwijs gekregen.

Om in de toekomst voor overheidsbekostiging in aanmerking te blijven komen dient de school in vijf jaar tijd substantieel te groeien óf aansluiting te zoeken bij een groter bestuur met meerdere scholen. Het Kleurenorkest staat voor behoud van haar onderwijsconcept (identiteit) en voorziet hiermee in een behoefte. Als zelfstandige school kan de school met haar thans 105 leerlingen na het schooljaar 2015-2016 niet verder. Het bestuur is daarom op zoek gegaan naar een grotere schoolorganisatie om daar uitgaande van eigen identiteit en onderwijsconcept bij aan te sluiten. Stichting Flore is gevonden om de eerste oriënterende gesprekken te voeren vanwege het professionele karakter van de stichting en de brede dekking van kwalitatief goed basisonderwijs in de regio.

Stichting Flore verzorgt thuisnabij basisonderwijs voor ieder kind. De 27 Flore-scholen zijn één in verscheidenheid. Iedere school heeft zijn eigen gezicht, onderwijsstijl en werkwijze. Zo is er een Dalton- en een Jenaplanschool, scholen die functioneren als integrale kindcentra en een speelleerplein. Kortom, voor iedere leerling is er een school die bij hem past. Flore streeft ernaar dit aanbod breed te houden. De aansluiting van het Kleurenorkest met haar specifieke onderwijsconcept past in deze ontwikkeling.

Sinds 1 augustus van dit jaar is Het Kleurenorkest gevestigd aan de Hogeweg in Limmen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant