Drs. René de Kam en burgemeester Hans Romeyn in de Cultuurkoepel bij aanvang van de eerste jaarlijkse Landgoed Willibrordus Lezing
Drs. René de Kam en burgemeester Hans Romeyn in de Cultuurkoepel bij aanvang van de eerste jaarlijkse Landgoed Willibrordus Lezing
Heiloo

Eerste jaarlijkse Landgoed Willibrordus Lezing

In het kader van het Willibrordusjaar is er, op de sterfdag van Willibrordus, op zaterdag 7 november in de Cultuurkoepel in Heiloo de eerste jaarlijkse Landgoed Willibrordus Lezing gehouden.

Hans Romeyn, burgemeester van Heiloo was gastheer tijdens deze middag en spreker was de heer Drs. René de Kam, Coördinator publieksbereik erfgoed van de Gemeente Utrecht. René de Kam verving burgemeester Jan van Zanen die er voor koos om in Utrecht te blijven i.v.m. eventuele problemen rond demonstraties in zijn stad.

Vanuit historisch perspectief is er gekozen voor een afgevaardigde uit Utrecht omdat Utrecht, Heiloo, Katwijk en Echternach door de avonturier, visionair en ondernemer Willibrord bekende plaatsen zijn geworden. Tijdens de lezing kwamen indentiteit van een gemeente en toekomstige gemeenschapsvormen en idealen aan de orde.

Het is de ambitie dat de Landgoed Lezing een jaarlijks terugkomend evenement wordt met ieder jaar een andere bekende Nederlander als spreker.

Foto en tekst: Stip Fotografie

Meer berichten