Afbeelding

Stichting Welzijn Heiloo neemt jongerenwerk over

Algemeen Heiloo

HEILOO - Het jeugd- en jongerenwerk in Heiloo is gered van de ondergang. Stichting Welzijn Jeugd Jongeren Heiloo (SWJJH) maakt een doorstart onder de vleugels van Stichting Welzijn Heiloo (SWH). De twee organisaties en de gemeente Heiloo maakten dit nieuws vrijdag bekend.

Met de fusie verdwijnt de huidige organisatie SWJJH en werken de vrijwilligers en professionals van de twee stichtingen samen. "De fusie is noodzakelijk: SWJJH leidt al langere tijd met financiële problemen en moest daarom zelfs de jeugd-accommodatie in het Bruno-gebouw sluiten. Oorzaken waren onder andere teruglopende inkomsten vanwege de recente nieuwe alcoholwet voor jongeren. Daarnaast hebben jongeren andere interesses en blijven ze daarom weg", vertelt SWJJH-voorzitter Michel Engelsman. Volgens Engelsman heeft het bestuur van SWJJH er van alles aan gedaan om een faillissement te voorkomen. "Dat dit is gelukt is ook aan gemeente Heiloo te danken, want zonder de hulp van de gemeente waren we als stichting failliet gegaan".

De twee stichtingen denken inmiddels een jaar na over samenwerking. "We bezoeken elkaars vergaderingen en zien voldoende overlap. Verder is duidelijk dat de vrijwilligers veel ideeën hebben voor leuke activiteiten", vertelt voorzitter Jan Kasper van Stichting Welzijn Heiloo. Jongerenwerkers van de BUCH-gemeenten gaan zich volgende week over het onderwerp buigen en de al bestaande Nota Jongerenparticipatie bevat nuttige aanknopingspunten.

Jong en oud kan elkaar versterken, benadrukken de twee organisaties. Zo organiseerden jongeren ooit voor ouderen een high tea en werkten jong en oud samen tijdens de Kunst6daagse. SWH-directeur Marian van Dam: "Dit soort activiteiten zijn zeer belangrijk: eenzaamheid komt vaak voor bij zowel jongeren als ouderen."

Daarnaast wil de fusieorganisatie de ambulante zorg (voor bijvoorbeeld hangjongeren) een nieuwe impuls geven. Een van de belangrijkste prioriteiten is nu de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de jongeren. "Doel is voor 1 januari een nieuwe plek te hebben", aldus Elly Beens.

Tekst Evert Visser/ EJV Mediaproducties

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant