Afbeelding

Inge's Atelier

Algemeen Bedrijf Belicht (archief)

Op zaterdag 21 maart houdt Inge's Atelier van 12.00 tot 19.00 uur open dag. Het naaiatelier is gevestigd in het Willibrordus Business Centrum op landgoed Willibrordus. Volg die dag vanaf de hoofdingang de roze strikjes richting unit 3.02 op de eerste verdieping van de Aloysius (zuid)vleugel van het hoofdgebouw.

Inge Kracht ontdekte haar passie voor naaien in 1997. ,,Ik heb qua kleding nu eenmaal altijd al een dure gehad, aparte smaak en dacht in die tijd: dan maak ik het gewoon zelf." Ze volgde een cursus hobby-naaien bij de modevakschool van Nancy van Vliet (Danckaerts), en kreeg de smaak te pakken. Super gemotiveerd volgde Inge daarna de opleidingen patroontekenen, costumière en coupeuse. Dit is waar haar hart ligt! Ze noemt het zelf een uit de hand gelopen hobby. ,,De kick is dat je een unieke creatie maakt, iets wat niemand anders heeft."

In 2009 gooide ze het roer compleet om; ze hing van de ene op de andere dag haar vaste baan aan de wilgen en begon voor zichzelf met een klein naaiatelier en de webwinkel: 'Queen in Black'. Met haar zelf ontworpen collectie, stijlvolle gothic & fantasy lifestyle kleding, reist ze diverse beurzen en evenementen in het land af. Inge werkt ook in opdracht. Zo heeft ze voor Suzanne Buis, voor een boekpresentatie, de rode jurk op de foto gemaakt. Een exclusief exemplaar, precies op maat gemaakt. Daarnaast verzorgde ze hobby-naailessen, maar stopte hier vijf jaar geleden mee wegens ruimtegebrek.

Nu vindt Inge het tijd ook deze draad weer op te pakken. Ze is sinds kort met Inge's Atelier in het Willibrord Business Centrum gevestigd en heeft daar een prachtige, lichte ruimte waar ze vanaf 28 maart start met een nieuwe serie naailessen en themaworkshops (op aanvraag). Als openingsaanbieding voor snelle beslissers: nailessen tot het einde van het schooljaar (dertien lessen) voor 100 euro. Voor twijfelaars heeft Inge's Atelier een introductiecursus van tien lessen. ,,Dat zijn voldoende lessen om de beginselen te leren en te kijken of je naaien leuk vindt." Ook verzorgt Inge kinder- en tienerlessen, voor kinderen vanaf groep 8. In lessen van anderhalf uur begeleidt ze maximaal zes deelnemers (alle niveaus, van beginner tot gevorderde), evenveel als het aantal naaimachines in het atelier. Er liggen tal van zelfmaak modebladen waaruit inspiratie (van makkelijk tot moeilijk) kan worden opgedaan. ,,Ik werk graag met kleine groepen, zodat ik iedereen persoonlijke begeleiding en ruime aandacht kan schenken. De naailessen en de workshops zijn voor mij een leuke afwisseling op het werken in mijn eentje. Bovendien vind ik het leuk om mensen iets bij te brengen. Ik geniet van de blijdschap als een werkstuk gelukt is! " Ook zin om naald en draad (weer) op te pakken? Kom langs op zaterdag 21 maart!

Inge Kracht, WBC Kennemerstraatweg 464, unit 3.02, 1851 NG Heiloo, tel. 06-52264474, www.ingesatelier.nl, www.queeninblack.nl, e-mail: info@queeninblack.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant