Afbeelding

3de Guinness World Record voor Limmen Ludiek

24 okt, 18:30 Algemeen Limmen

LIMMEN – Het kan u bijna niet ontgaan zijn. Begin deze zomer heeft stichting Limmen Ludiek een gooi gedaan naar hun 3de Guinness World Record. Na jaren van kurken sparen, sorteren en drukken werd met ruim 1.000 enthousiaste vrijwilligers gewerkt aan het grootste kurken mozaiek van de wereld. Met ruim 400.000 kurken stond daar opeens een groots panorama mozaiek van bekende Nederlanders met een oppervlakte van maar liefst 180 m2.

Qua afmetingen en het gebruikte aantal kurken zou het 3de wereldrecord op papier al binnen zijn geweest. Maar eerst moest het Records Management Team van Guinness World Records alles nog narekenen om officieel te kunnen melden dat het een feit was.

Na 5 maanden van rekenen en controleren, foto's en video's bekijken, wikken en wegen was het afgelopen week dan eindelijk zover middels onderstaande schrijven.

Dear Limmen Ludiek,

We are thrilled to inform you that your application for Largest cork mosaic has been successful and you are now the Guinness World Records Title Holder !

You will shortly receive your Guinness World Records certificate in the post.

Congratulations!
Records Management Team
Guinness World Records

Na de grootste Bierkratten piramide in 2005 en de hoogste LEGO toren in 2010 nu dus het grootste Kurken mozaiek in 2015.

Vrijdag 20 november organiseert Limmen Ludiek een reünie filmavond voor alle kurken donateurs, kurken sorteerders, kurken drukkers, evenement vrijwilligers en sponsoren in Café – Bar De Lantaarn om dit met elkaar te vieren.

Het mozaiek is tegen een financiele vergoeding nog over te nemen van de stichting. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via www.limmenludiek.nl en facebook.com/stichtinglimmenludiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief