Eefje samen met Evelientje.
Eefje samen met Evelientje.

Hondje Eefje overreden

Ingezonden Heiloo

De onderstaande brief bereikte gisteren de redactie.

Mijn naam is Kees Quant. Wij wonen op de Rietvink te Heiloo, recht tegenover de woonheuvel. Wij hebben al 10 jaar twee kleine Norfolk Terriers. Ik loop al 10 jaar met deze hondjes, aangelijnd in het park of naar het Hoekstuk om kleine boodschapjes te doen. Ik krijg veel commentaar en wij zijn erg blij met de hondjes.
 
Maandagmorgen (12 oktober j.l.) ging ik wederom lopen op de Zeeweg. Van huis naar de rotonde heen, en terug aan de overkant. Ter hoogte van de woonheuvel wilde ik oversteken, het was nogal koud. Normaal loop ik met 1 hondje voor mij, de andere een beetje achter mij. Ik keek links, richting Egmond, geen verkeer. Ik wilde de weg oversteken. 
 
Ik hoorde een harde klap. Mijn hondje was door een auto overreden en lag nu onder een tweede auto die kort achter de eerste reed.
 
Mijn eerste opinie was dat de eerste auto hard de bocht had genomen vanuit de woonheuvel en Eefje had overreden. De dame in de tweede auto kon niet naar achter rijden, haar motor was afgeslagen, ook het raam kon zij niet omlaag draaien. De bestuurder van de eerste auto had de plaats van het ongeluk inmiddels verlaten, zonder enig kommentaar.
 
Mijn buurvrouw had de klap gehoord en kwam kijken, in haar opinie klopte het hartje nog. Ik ben met haar naar de dierenarts gereden maar die constateerde dat het hartje niet meer klope en het was overleden.
 
Ik vind dat de mensen te hard rijden en niet genoeg controle over de auto hebben.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Kees Quant
De Rietvink, Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant