Afbeelding

Lezing over End-to-End run door Groot-Brittannië

Cultuur Limmen

Op 30 oktober geeft fotograaf en beroepsavonturier Jolanda Linschooten haar lezing 'Niet de race maar de reis' over haar solo trailrun van 2000 km vanaf het zuidelijkste puntje van Engeland, Land's End, naar het noordelijkste puntje in Schotland, John O' Groats. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur bij Vredeburg in Limmen; de zaal is open vanaf 19.15 uur, entree kost €7,50 p.p.; reserveren is ivm beperkte toegang aan te raden (via www.jolandalinschooten.nl).

Naast haar avonturen is Jolanda actief als trailloper van ultralange afstanden. Zo nam Jolanda driemaal deel aan de Marathon des Sables, waarbij ze in 2010 tweede werd. Ook won ze de Trail des Ducs de Savoie (Ultra-Trail du Mont-Blanc) en werd ze in 2011 Nederlands Kampioen op de 100 kilometer. Maar op haar best is ze zonder publiek of medailles, zoals tijdens haar zelf uitgestippelde End-to-End run door Groot-Brittannië, want, beweert Linschooten: "Klein zijn in de grote natuur. Daar kun je kracht, een soort veerkracht uit halen."

Dagelijks rende Linschooten met bepakking minstens 50 kilometer hard. Zes dagen in de week, zeven weken lang, van Land's End naar John O' Groats, offroad dwars door Groot-Brittannië. Een vrouw als een machine, denk je. Maar niets is minder waar. 'Niet de race maar de reis' is een dapper en eerlijk verhaal over trailrunnen, misbruik, schuldgevoel, eenzaamheid én vrijheid.

Tijdens deze multimediale presentatie vertelt Jolanda hoe ze zichzelf tegenkwam en hervond tijdens haar 2000 km lange trailrun door de Britse bergen. Waarbij de natuur haar inspiratiebron was. "De start en de finish zijn slechts bakens die het onderweg zijn markeren. Niet zo snel maar zo mooi mogelijk van zuid naar noord!"

De presentatie duurt twee keer 50 minuten en wordt op een 3 meter groot breedbeeldscherm geprojecteerd. Jolanda neemt u mee aan de hand van haar schitterende filmmateriaal, haarscherpe fotografie en boeiende LIVE verhaal.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant