Toekomstige bewoners op de foto.
Toekomstige bewoners op de foto.

Feestelijke start nieuwbouw De Linde

Algemeen Heiloo

Een legendarisch moment donderdagmiddag in Heiloo. De Heiloose wethouder Fred Dellemijn sloeg de eerste paal van het nieuw te realiseren woonproject De Linde.

De wethouder deed zijn werk in een bouwmachine samen met de kersverse 'bewoner' Arjan Hauwert. Tegelijkertijd nam directeur J. Zwart van projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout het woord terwijl tientallen toekomstige bewoners toekeken. Een wolk van vrolijk gekleurde confetti en een gezellig samenzijn in Bowling en Partycentrum Heiloo maakte de bijzondere gebeurtenis compleet.

'Hier komt mijn huiskamer'
De starthandeling vond plaats op de plek waar Arjan Hauwert gaat wonen. "Een hele eer om de eerste paal te mogen slaan", sprak hij na afloop. "Kijk, waar ik nu sta is straks mijn woonkamer." Arjan kreeg felicitaties van toekomstige buurtbewoners die op hun beurt ook even de grond van hun toekomstige woning opzochten. 

57 woningen
De Linde is gelegen langs de Hoogeweg en is onderdeel van Zuiderloo. Hier verrijzen de komende jaren circa 275 woningen. De Linde ligt in de noordwesthoek van Zuiderloo en krijgt in totaal zeventig woningen. Projectontwikkelaar Timpaan verkocht inmiddels 57 huizen. Een mooie reden om fase 1 van het project feestelijk op te starten. Volgens Timpaan kunnen de eerste bewoners al binnen een jaar in hun nieuwe woning trekken. Hun (deel-)wijk bestaat straks uit zestien verandawoningen, dertien eengezinswoningen, veertien twee-onder-een-kapwoningen en veertien vrijstaande woningen.

Gefaseerd opleveren
Zuiderloo ligt tussen Heiloo en Limmen en wordt globaal omsloten door de Hoogeweg, de Kennemerstraatweg, de Zevenhuizerlaan en de Vennewatersweg. Timpaan gaat de verschillende woonbuurten gefaseerd opleveren. Bestaande onderdelen van het landschap, zoals greppels, houtwallen, meidoornhagen en bosjes blijven daarbij zoveel mogelijk behouden.

Tekst en foto's: Evert Visser/ EJV Mediaproducties

De eerste paal de grond in door kersverse bewoner Arjan Hauwert en wethouder Dellemijn.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant