Afbeelding

Tao, tijdloos tegenwoordig

Algemeen Commercieel

Op 12 en 26 oktober aanstaande organiseert de School van het Rozenkruis in de Jan van Rijckenborghschool, Trompenburg 49 te Heiloo enkele verdiepingsavonden over de wijsheid van Lao Zi (600 voor Chr.)

Aan Lao Zi wordt de Daodejing toegeschreven, een boek dat door de eeuwen heen herkend is als universele wijsheid, die zowel hart als hoofd intens beroert en de mens dichter bij zijn ware wezen brengt. Lao Zi maakt ons in zijn subtiele verzen duidelijk dat wij Tao, hét Ene, kunnen naderen door ons aangeboren egocentrisme los te laten en ons te richten op de vonk van Tao in ons hart. Hij zegt: "Wie zich tot Tao richt, wordt dagelijks minder. Minder en minder, tot niet-doen wordt gedaan. En wanneer niet-doen wordt gedaan, blijft niets ongedaan".

De avonden worden gehouden van 20.00 tot 22.00 uur en zijn zonder voorkennis door ieder te volgen. De kosten zijn € 7,50 per avond. De schrijfster Elly Nooyen, de spreekster op deze avonden, bestudeerde de Daodejing vanuit het klassiek Chinees. Zij schreef het boek 'Hart voor Tao'. Zij geeft cursussen en lezingen in het hele land.

Inlichtingen: www.rozenkruis.nl of 023-5186185.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant