Afbeelding

WelkomWinkel helpt vluchtelingen

Algemeen Regio

Miljoenen mensen zijn op de vlucht. Duizenden komen naar Nederland. Vele handen en gulle gaven zijn nodig om de vluchtelingen te bieden wat zij nodig hebben.

Gelukkig zijn veel Nederlanders bereid om een handje te helpen. Zij kunnen sinds kort terecht in de WelkomWinkels.

De WelkomWinkels zijn het resultaat van gezamenlijke inspanningen van het COA, het Leger des Heils, Vluchtelingenwerk en het Rode Kruis.

Op 26 september is de WelkomWinkel in Alkmaar geopend. De WelkomWinkel is gevestigd in het Rode-Kruisgebouw van Alkmaar, aan de Hertog Aalbrechtweg 10 (nabij De Hoornse Vaart), en is geopend op woensdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. De WelkomWinkel is daarnaast per e-mail bereikbaar via: bestuur@rodekruisalkmaar.nl

Wat is nodig? Koop je binnenkort een nieuwe fiets? Schenk de oude aan een vluchteling! Kijk verder je kledingkasten en zolder nog eens na op schoenen en kleren die je niet meer draagt. Met name regenkleding en winterkleding zijn van harte welkom – uiteraard in alle maten, voor mannen, vrouwen en kinderen. De kinderen willen we ook graag verblijden met speelgoed en andere leuke spulletjes: viltstiften, glitterpennen, kleurboeken, enz.

Heb je nog even? Dingen als kleding, schoenen, fietsen en speelgoed zijn belangrijk, maar er is meer. In de komende dagen, weken en maanden is er heel veel werk te doen. Behalve naar spullen zijn we dus ook op zoek naar mensen. Mensen om te assisteren in het AZC of in de WelkomWinkel. Maar ook mensen die het leuk vinden om met vluchtelingen te gaan sporten. Of om vluchtelingen te leren fietsen. Wat kun jij goed? Wat doe jij graag? Wat zou jij willen doen om de vluchtelingen welkom te heten in Alkmaar en omgeving? Organiseer jij een voetbalwedstrijd of een fietsles? Laat het weten in de WelkomWinkel!

Het Rode Kruis zorgt ervoor dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant