Afbeelding

Scheppen in sloot en zeilen op waterdag

Algemeen Heiloo

Op zondag 20 september is er vanaf 10.00 tot 16.00 uur van alles te doen in 'Het Maalwater' ter hoogte van het gemaal. Op deze locatie kun je met een schepnet aan de slag en samen met gidsen van de IVN het 'leven in de sloot' bekijken, zeilen met Scouting Victorie Heiloo op Het Maalwater en meer leren over de werking van gemaal, 'Het Maalwater' en de ontstaansgeschiedenis van het polderlandschap.

Wethouder Rob Opdam opent de Waterdag om 12.15 uur met een wandeling naar de Wipwatermolen "de Varnebroeker". De voorganger van de huidige Varnebroekermolen bemaalde de polder het Maalwater. Deze polder is drooggelegd in 1589 en is een verzameling van eilanden in de Egmondermeer. Wandel mee voor meer informatie over dit stukje Heiloo.

Voor de liefhebbers is er nog een leuke fietsroute. Langs de route vindt u mooie, leuke en interessante waterpunten. Kinderen kunnen een kleine verrassing ophalen als ze de 'Waterdag kleurplaat' inleveren op zondag 20 september. De fietsroute en kleurplaat is te downloaden op de website van Gemeente Heiloo. 

De gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo organiseren deze Waterdag samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en waterpartners als PWN, IVN en Landschap Noord-Holland. In Heiloo werken ook vrijwilligers van Waterscouting Victorie mee.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant