Afbeelding
Foto Cees Baart

De jeugdvogelclub gaat weer van start

14 sep, 15:40 Algemeen Castricum

Al een aantal jaren organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland deze excursies of activiteiten. Deze worden begeleid door minimaal twee ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep. Zij laten graag zien dat naar vogels kijken leuk en spannend kan zijn.

De najaar excursies staan in het teken van de vogeltrek en wordt er een bezoek gebracht aan het vogelringstation Castricum (de Vinkenbaan). In de winter worden nestkastjes getimmerd, braakballen geplozen, of worden vogels gefotografeerd of getekend. De excursies zijn meestal op elke tweede zondagochtend van de maand, beginnen om half tien en eindigen rond twaalf uur. De plaats van vertrek is van achter het NS-station Castricum en dat is ook de plaats waar de excursies eindigen. De meeste excursies zijn op de fiets, een enkele keer gaan we met de auto. Om de vogels goed te kunnen zien is een verrekijker handig. Heb je deze nog niet dan mag je een van ons gebruiken.

Deelname aan de excursies en activiteiten is gratis en lidmaatschap van de vogelwerkgroep is niet verplicht. De eerstvolgende excursie op zondag 11 oktober. We gaan dan deze keer met de auto naar de Zuidpier bij IJmuiden. Veel vogels komen hier even 'bijtanken'/ eten voordat ze verder trekken naar zuidelijker streken. Wil je weten welke excursies en activiteiten er zijn? Kijk dan op de jongerenpagina van de website van de vogelwerkgroep Midden-Kennemerland http://www.vwgmidden-kennemerland.nl/ . Je kunt hier ook het programma voor het seizoen 2015 – 2016 opvragen of je aanmelden voor de excursies op e-mailadres jongerenexcursies@vwgmidden-kennemerland.nl. En anders kun je ook voor informatie bellen met Cees Baart, tel. 072-5337870.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief