Afbeelding
Aangeleverd

Ingezonden brief: Schorsing stofzuiger / droogloopmatten kraam

Ingezonden Heiloo

Waarom moet iets dat al 15 jaar gedoogd wordt, plotseling bestraft worden? Woensdag hoorde ik dat een van de marktkooplieden is gedreigd met schorsing, omdat hij onlangs te laat klaar was met opruimen. De man vertelde mij, dat hij al 15 jaar elke woensdag rond dezelfde tijd inpakt. Hij wil namelijk ook de laatste klanten netjes kunnen helpen, en daarna even een loempiaatje eten bij een marktcollega, die trouwens standaard tot half zes open is.

Wie heeft er last van, als het opruimen van de markt wat langer duurt? Bovendien… er zijn elke week meerdere kooplui die nog na 17 uur op het marktterrein staan. Afgelopen woensdag stond driekwart van de markt er nog na 17 uur. In het kader van gelijke monniken, gelijke kappen, zou de gemeente of vrijwel de gehele markt moeten schorsen, of niemand.

Dan nog iets. Als burger heb je er geen last van als een marktkoopman iets langer doorwerkt, maar soms wel als hij er te vroeg mee ophoudt. Denk je rond drieën, een heel uur voor het scheiden van de markt, nog even dit of dat te kunnen gaan halen… is de desbetreffende kraam al verdwenen. Misschien handig als de gemeente eerst dáár eens op gaat letten.

Monique van Eeden, Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant