Afbeelding

Babbeltruc op Butterlaan

Politie Heiloo

Een oplichter die zich voordeed als medewerker van een waterleidingbedrijf, heeft van een 91-jarige dame haar pinpas gestolen en geld ontvreemd. De hoogebejaarde dame, woonachtig op de Butterlaan, is slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Een vriendelijke, goed nederlands sprekende man deelde aan de deur mee het water te komen controleren. Dit was op 17 augustus jl., om 10 uur in de ochtend. De vrouw liet hem binnen en haar pas en pincode werden ontfutseld. Nadien is er een geldbedrag gepind van haar rekening. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De oplichter is tussen de 40-45 jaar en ongeveer 1.75 cm lang.

Een waterleidingbedrijf licht toe dat er nooit iemand werk komt doen zonder afspraak. Het advies is: deur sluiten en bellen met het genoemde bedrijf om het bezoek te controleren.

De politie waarschuwt: geef nooit uw bankpas of pincode af, ook niet aan mensen die zeggen van de bank of van de politie te zijn. Banken en politie zullen nooit naar uw pincode vragen, deze is prive. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte. Meer informatie staat op https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant