Het echtpaar Oldeburg samen met burgemeester Hans Romeyn
Het echtpaar Oldeburg samen met burgemeester Hans Romeyn

Hoog bezoek in de Loet in Heiloo

Algemeen Heiloo

Burgemeester Hans Romeyn kwam met een grote bos bloemen en een prachtig aardewerk bord met daarop het Witte Kerkje naar de Loet om mevrouw (85 jaar) en meneer (87 jaar) Oldenburg te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Het echtpaar is geboren in de provincie Groningen, mevrouw in Ulrum en meneer in Spijk. In de oorlog is meneer naar Brabant verhuisd en daar als kapper gaan werken. Na de oorlog had de moeder van meneer Oldenburg zo'n heimwee dat het gezin weer naar Groningen terug ging waar meneer in Ulrum wederom ging werken als kapper en in die kapperszaak kwam meneer mevrouw tegen en zijn ze bij elkaar gebleven. Na zijn kapperscarrière is meneer werkzaam geweest bij het Ministerie van Justitie in Den haag als bewaker en later heeft hij bij het Ministerie van Landbouw gewerkt.

Mevrouw is in de gezinszorg werkzaam geweest. Door gezondheidsproblemen is het echtpaar anderhalf jaar geleden naar Heiloo verhuisd mede omdat één van de dochters van het echtpaar hier in de buurt woont. Nadat ze eerst een jaar in de Loet op Klein Varnebroek hebben gewoond, zijn ze in januari van dit jaar verhuisd naar het nieuwe gebouw in Plan-Oost. Het bevalt ze goed al mist mevrouw toch wel haar oude omgeving.

Het echtpaar Oldenburg heeft 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen waarmee ze afgelopen zaterdag met een heerlijk diner hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd hebben.

Foto: Stip fotografie

Bedrijf Belicht

Sport

Regio