Afbeelding

Vandaag: kunstroute 'Peil de Polder!'

Algemeen De Egmonden

EGMOND AAN DEN HOEF – Vandaag (van 11.00 tot 17.00 uur) is de laatste dag van de kunst- en cultuurroute Peil de Polder!', ter gelegenheid van 450 jaar Egmondermeer en Bergermeer. Ruim zestig kunstenaars verdeeld over negentien bijzondere locaties in Alkmaar, Bergen en Egmond tonen drie dagen lang hun werk tijdens Peil de Polder, een kunst- en cultuurroute die stad en land wil verbinden.

De kunstroute onderscheidt zich door bijzondere locaties, diversiteit en gelijktijdigheid van kunstuitingen. Bovendien verlenen heel veel plaatselijke amateurkunstenaars hun medewerking. Er zijn beeldend kunstenaars, schilders, dichters, fotografen en verhalenvertellers die hun werk exposeren. Op veel plaatsen zijn de kunstenaars zelf aanwezig om toelichting te geven of ter plekke aan het werk.

Startpunten van de route zijn: De Geestmolen, Hoeverpad 10, 1816 HJ Alkmaar - De oude Kwekerij, Jan van Scorelkade, Alkmaar – Galerie De Kapberg, Slotweg 17, 1934 CM Egmond aan den Hoef. De folder met de complete route is te verkrijgen bij VVV en bibliotheken of te downloaden van www.bem450.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant