Afbeelding

Museum Baduhenna vernieuwd

Algemeen Heiloo

HEILOO –  Er wordt nog hard gewerkt aan de laatste klusjes, want op vrijdag 5 juni wordt het vernieuwde archeologisch museum Baduhenna geopend. Vanaf zaterdag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur is het museum in het souterrain van het Willibrordus hoofdgebouw weer iedere eerste zaterdag van de maand voor publiek geopend.

Stichting  Regionale Archeologie Baduhenna heeft de afgelopen twee jaar een facelift ondergaan. Bestuursleden Jan-Willem Welbergen en Lou Sinke vertellen dat de website www.baduhenna.nl is vernieuwd, met onder meer een digitale beeldbank. Ook zijn een restauratiewerkgroep en een jeugdwerkgroep opgericht. En het complete museum is flink onder handen genomen.

Na een grondige opruimbeurt zijn alle muren en plafonds opnieuw geschilderd, waarmee veel aan licht en optische ruimtelijkheid is gewonnen. Ook aan de inrichting en de presentatie van de collectie is hard gewerkt.

Het bestuur zou het museum graag vaker dan eens per maand voor publiek openstellen.  Daarvoor is men op zoek naar een extra bestuurslid en nieuwe vrijwilligers; mensen die een verhaal kunnen vertellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Welbergen, tel. 072 5330085, of mailen naar srab.baduhenna@gmail.com.

Het museum is binnendoor vanuit het hoofdgebouw bereikbaar en heeft een tweede ingang buitenom, onder de rechter poort door, meteen links. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de archeologische geschiedenis van Heiloo is een bezoek aan Baduhenna meer dan de moeite waard! Zie een uitgebreid artikel in de Uitkijkpost.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant