Afbeelding

Het einde van de Beun?

Algemeen Ingezonden

Heiloo - Vandaag bereikte ons deze ingezonden brief als reactie op het nieuws dat vandaag bekend werd over de Beun.

Einde van De Beun…? Geen denken aan!!

Al ruim 5 jaar sta ik aan het roer van een bloeiend Theater De Beun. Een plek in Heiloo waar artiesten en bezoekers graag komen. Het Theater is het culturele middelpunt van de gemeente. Ieder seizoen weten we samen met onze huurders een fantastisch en zeer divers programma aan te bieden.

Al 33 jaar exploiteert Stichting Theater De Beun in wisselende samenstelling van vrijwillige bestuurders het Theater wat in eigendom is van Gemeente Heiloo. Het huidige bestuur heeft het college van B&W van Heiloo laten weten niet akkoord te kunnen gaan met de aangekondigde huurverhoging naar ruim 38.000,- per jaar en heeft laten weten per 31 augustus 2016 de sleutels in te zullen leveren.

Betekent dit echt dat Theater De Beun zijn laatste seizoen ingaat? Wat mij betreft is daar geen denken aan! We mogen zuinig zijn op de culturele instellingen in ons land. Door ondermeer verkeerde besluiten, niet goed communiceren en schijnbezuinigingen zijn er al vele culturele instellingen aan hun einde gekomen. Dit mogen we bij De Beun niet laten gebeuren!

Ik voel me geroepen de dialoog aan te gaan met een ieder die invloed heeft over het voortbestaan van dit prachtige Theater.. De gemeente, het vrijwillige bestuur van Stichting De Beun, de inwoners van Heiloo, al onze trouwe huurders en onze gasten. Het is nu tijd om de handen ineen te slaan! Een plan te ontwikkelen dat zowel realistisch en haalbaar is zodat we ook na het komende seizoen onze gasten warm kunnen blijven ontvangen en Heiloo zijn culturele gezicht niet zal verliezen.

Hans van Beenen
Theatermanager Theater De Beun

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant