Afbeelding

Handbalwedstrijd Meervogels '60 dames 1 – Lacom '91 dames

Algemeen

AKERSLOOT - Donderdagavond om 20.45 uur moesten de dames van Meervogels thuis tegen de dames van Lacom handballen. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst of gelijk spel zou Meervogels kampioen worden!

De vorige ontmoeting met Lacom eindigde in een 8-14 overwinning, wat dus betekende dat Meervogels ook deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen. De zenuwen leken de dames van Meervogels de eerste helft wat in de weg te zitten. Een 10-6 voorsprong kon niet worden uitgebreid, en Lacom wist mooie doelpunten te scoren via de cirkelspeelster en via afstandsschoten. De ruststand was 14-11 in het voordeel van Meervogels. De tweede helft speelde Meervogels weer hun eigen spel, met prachtige snelle aanvallen en mooi samenspel. Lacom kon het spel van Meervogels niet meer bijhouden en Meervogels liep hierdoor uit. Met een uiteindelijke overwinning van 33-19, waarbij iedere speelster van Meervogels heeft gescoord, zijn de dames van Meervogels dus kampioen geworden! Dit werd gevierd met een trotse coach en begeleidster en het enthousiaste publiek. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan voor Meervogels, waarbij zij vol gaan voor de overwinning om ongeslagen kampioen te worden. Het grote kampioensfeest wordt op 6 juni gevierd, wanneer de laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld en het evenement 'Waar schijt de geit'