Afbeelding
Foto Carolien Breed

Toby de karwei-kat

Algemeen Heiloo

HEILOO – Sinds ze in Ypestein woont, in juni alweer een jaar, heeft Toby, de 13-jarige kat van Jolanda Schoonhoven en haar zoon Dilan, haar vaste ommetje. Als het vrouwtje 's ochtends naar haar werk gaat, gaat Toby naar buiten voor haar dagelijks rondje bedrijventerrein.

Jolanda haalt Toby na een werkdag vaak samen op met haar zoon Dilan. ,,Toby heeft zo haar eigen adresjes. Ze loopt vaak linea recta naar bouwmarkt, maar ook bij de plantenhal en de snoepjesfabriek is ze regelmatig te gast. Ze komt ook wel zelf naar huis, maar als het me te laat wordt, dan ga ik haar halen." Dan springt Toby blij in de auto.

In de bouwmarkt is Toby met haar opvallende krulstaart inmiddels een bekende verschijning. ,,Ze heeft ooit een ernstig ongeluk gehad," vertelt Jolanda, die de kat drie jaar geleden heeft geadopteerd. Toby heeft haar rug gebroken maar is daar wonderbaarlijk van hersteld. Als het haar te druk wordt, drukt ze haar snorharen en verdwijnt door de automatische deuren naar buiten. De stoïcijnse kat –Toby heeft iets Abessijns- heeft de aandacht van de media getrokken. Woensdag 20 mei waren SBS6 en RTV NH met een cameraploeg naar Heiloo afgereisd om de gangen van het dier te filmen. Toby zou er bijna sterallures van krijgen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant