De Highlow Rangers willen in november helpen met de wederopbouw van door de aardbeving verwoeste dorp van Sherap Sherpa.
De Highlow Rangers willen in november helpen met de wederopbouw van door de aardbeving verwoeste dorp van Sherap Sherpa. Foto: Kees Hageman

Highlow Rangers in actie voor Nepal

Algemeen

Het nieuws over de zware aardbevingen in Nepal heeft zeker Heiloo niet onberoerd gelaten. Het levenswerk van René Veld, het eco-dorp Hamro Gaun van Stichting Veldwerk, bevindt zich immers middenin het zwaar getroffen gebied bij Kathmandu. De Highlow Rangers waren sowieso al van plan om november dit jaar opnieuw op de motor door Nepal te trekken.

Maar nu hebben ze er een speciale missie aan vastgeplakt; ze willen helpen bij de wederopbouw van het door de aardbeving getroffen dorpje (op circa 100 kilometer van Kathmandu) van hun voormalige gids Sherap Sherpa. Sherpa was eerder hun gids en tolk onderweg. De mannen onderhouden via Facebook en e-mail nog steeds contact met hem. In november, als de moesson voorbij is, willen ze een week in het dorp blijven om in samenwerking met Stichting Veldwerk ter plekke te bekijken wat ze voor het dorpje kunnen doen. Wellicht hand- en spandiensten, maar bouwmateriaal is schaars in een land dat in puin ligt. Daar is geld voor nodig. En daarom staat de geldinzamelingsactie voor de komende reis gedeeltelijk in het teken van het dorpje van Sherpa. De Heilooërs willen onder andere graag een benefietdag organiseren. Meer nieuws vindt u op Facebook en op www.highlowrangers.nl. Geld doneren kan op rekening NL51 ABNA 0519 2729 43, onder vermelding van 'Rangers voor Nepal'. Lees woensdag het volledige artikel in de Uitkijkpost.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant