Afbeelding
Foto Carolien Breed

Ondertekening beheerovereenkomst Beestenboetje

Algemeen

HEILOO - Vanmiddag, woensdag 13 mei, werd de overeenkomst ondertekend waarin het beheer van Kinderboerderij 't Beestenboetje wordt overgedragen. Het beheer is vanaf nu in handen van Stichting Natuur Instituut. Wethouder Rob Opdam draagt het Beestenboetje met een goed gevoel over aan Lideke en Anton Van Riel, die namens de stichting de overeenkomst ondertekenden. ,,Het Beestenboetje heeft jarenlang geregeld op de lijst van faciliteiten gestaan, die in aanmerking komen voor bezuinigingen. Maar elke keer bleek dat de functie van de kinderboerderij voor het dorp behouden moest blijven. Ik ben dan ook blij dat we met jullie een goede partij hebben gevonden en dat jullie samen met de vertrouwde vrijwilligers het Beestenboetje voortzetten."

En dat dieren nu eenmaal een grote aantrekkingskracht hebben op kinderen, liet Lideke vanochtend al zien. Zij is leerkracht van groep 3 op een basisschool in Alkmaar en was met de hele klas naar het Beestenboetje afgereisd. Ook jonge vrijwilligers melden zich maar al te graag aan om te helpen bij het schoonmaken van de hokken en andere klusjes.

Natuur Instituut werkt landelijk al met zo'n 170 vrijwilligers bij diverse natuurprojecten, daar komen nu de twintig vrijwilligers van het Beestenboetje bij. Anton van Riel heeft vlak na de ondertekening meteen de nieuwe website gelanceerd: vanaf heden is www.beestenboetje.nl in de lucht. Anton vertelt dat de stichting van plan is om op korte termijn te starten met de nodige onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen. ,,De hekken, de konijnenhoken, alles is zo'n dertig jaar oud en nodig aan vernieuwing toe." Lideke vult aan dat konijnen groepsdieren zijn. De rammelaars zijn reeds 'geholpen' en kunnen op termijn in een nieuw groepsonderkomen bij de voedsters worden gezet, als één gezellige familie; maar dan zonder het gevaar van vele nakomelingen. Het benodigde geld komt voor een gedeelte van de gemeente, de rest hopen Lideke en Anton door middel van sponsoring en donaties binnen te halen. ,,Omdat het beheer nu onder een stichting valt en niet meer onder de gemeente, is het voor andere partijen veel makkelijker om donaties te doen." Op de website staat een hoopvolle oproep; zie www.beestenboetje.nl.

Het Natuur Instituut is een professionele organisatie die zich inzet voor méér natuur en een beter milieu. Alle professionals (o.a. biologen, ecologen, natuurgidsen, bestuursleden) zetten zich geheel vrijwillig in. Het Natuur Instituut is met name actief in Utrecht, Noord-Holland en de Waddenzee. Ook de aangesloten werkgroepen, verenigingen of natuurgroepen zetten zich vrijwillig in door bijvoorbeeld bewonersinitiatieven in het groen, landschapsonderhoud, flora- en fauna-onderzoek, landschapsbescherming, cursussen, excursies of lezingen. Zie voor meer informatie: www.natuurinstituut.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief