Greet Heeringa wordt in het zonnetje gezet in Zwembad Loos door SGSH-coördinator Ron Kösters.
Greet Heeringa wordt in het zonnetje gezet in Zwembad Loos door SGSH-coördinator Ron Kösters.

Greet Heeringa stopt na vijftien jaar SGSH

Algemeen

HEILOO – De 68-jarige Greet Heeringa heeft zaterdagochtend afscheid genomen bij Stichting Gehandicapten Sport Heiloo (SGSH). De Heiloose is namelijk vijftien jaar lang actief geweest als begeleidster tijdens het ochtendzwemmen op de zaterdagmorgen in Zwembad Loos. Hier begeleidde zij – vanaf 07.00 uur – kinderen met een beperking.

,,Ik heb eerst lang gewerkt in het zwembad van Egmond aan Zee", vertelt Greet. ,,Daar heb ik les gegeven en was ik aanwezig tijdens vrijzwemmen. Maar dat bad ging toen sluiten." Een weg naar zwembad Loos was in de maak, in combinatie met werken bij de Stichting Gehandicapten Sport Heiloo, dat dit jaar 37 jaar bestaat en kinderen met een beperking een op een begeleidt. ,,Hier haal je zo veel voldoening uit. Er zit geen dwang achter, maar als je vooruitgang ziet, heb je echt heel veel eer van je werk."

Na vijftien jaar hard werken in Zwembad Loos wordt een mooi tijdperk afgesloten. Om die reden eiste Ron Kösters, coördinator van SGSH, de aandacht en sprak dankbare woorden tot Greet, die dat zichtbaar niet had aan zien komen.

,,Wij maken een diepe buiging voor jou en deze geweldige prestatie." De kinderen in het bad deden de buiging met hem mee. ,,Nu heb je meer tijd om beren te breien", grapte Ron vervolgens en hij wenste Greet veel plezier tijdens het reizen naar zonnige oorden met haar man en de caravan. ,,Breien is een hobby van me", verklaarde Greet hierna. ,,Soms wilde een kind niet het water in. Als ik dan zei dat ze een gebreid beertje van mij kregen, deden ze wel goed mee. Dat is prachtig."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant