Teun van Etten en wethouder Rob Opdam openen zwembad Het Baafje.
Teun van Etten en wethouder Rob Opdam openen zwembad Het Baafje. Foto Carolien Breed

Het Baafje is open!

Algemeen Heiloo

HEILOO – Er kan weer in gezwommen worden in Heiloo. Sinds zaterdag 12.00 uur is zwembad Het Baafje weer open voor publiek.

Wethouder Rob Opdam knipte samen met Teun van Etten, directeur Sport Servicepunt Langedijk (SSL), en de nieuwe exploitant van het zwembad, het ballonnenlint door waarmee de opening officieel was. Van Etten vertelde dat er de afgelopen weken hard gewerkt is om het zwembad voor de opening op tijd in orde te maken. ,,De opening is pas het begin; vanaf nu gaat het echt gebeuren!"

De watertemperatuur is door de koude nachten met bijna 17 graden nog wat aan de frisse kant, maar vanaf nu kan het zonnetje zijn invloed doen gelden. Het Baafje bestaat dit jaar 45 jaar en Van Etten beloofde de aanwezigen dat SSL er alles aan zal doen dat Het Baafje weer een ontmoetingsplek wordt voor jong en oud; voor mensen uit de hele regio. Er staan tal van activiteiten op het programma, op de website en de mobiele Het Baafje APP kan men in de gaten houden wanneer en wat er zoal te doen is. De wethouder sprak namens de gemeente zijn blijdschap uit dat de exploitatie bij SSL in goede handen is en bovenal dat het voortbestaan van Het Baafje door de overname gered is.

Abonnementhouders hebben toegang tot beide zwembaden van SSL en kunnen voor de variatie ook in De Bever in Sint Pancras zwemmen. De abonnementenverkoop gaat bovenverwachting goed, meldt Nancy, één van de vertouwde gezichten van Het Baafje. ,,We hopen dan ook op een mooie, lange en warme zomer!" Tot en met 1 mei is het Baafje open tot 17.00 uur, daarna kan er dagelijks tot 20.00 uur gezwommen worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant