Afbeelding
Foto Carolien Breed

Expeditie Willibrordus trekt volle Cultuurkoepel

Algemeen

HEILOO – De eerste voorstelling van Expeditie Willibrordus zondag 19 april om 14.00 uur was in ieder geval voor een 'uitverkochte' Cultuurkoepel. Niet dat er voor Music Meeting Heiloo 2015 entree werd geheven, want iedereen kon er gratis naar binnen.

Het uitroepen van 2015 tot Willibrordusjaar door de burgemeester vorig jaar bracht de werkgroep van Music Meeting Heiloo op een prachtig idee. Teunis van der Zwart en componist Thijs Dapper maakten rondom de aankomst van Willibrordus in het natte, altijd winderige, laag gelegen kikkerland, waar hij 'verwelkomd' werd door heidense stammen, een prachtige muziekvoorstelling. De twee voorstellingen werden voorgedragen door een speciaal voor de gelegenheid, spontaan ontstaan koor en orkest. De verteller was acteur Bert Simhoffer die als een zeer welbespraakte Willibrordus -geflankeerd door zijn trouwe discipelen- op overtuigende wijze de muzikale stukken aan elkaar reeg. Enige humor en zelfspot was hem daarbij niet vreemd. De donderpreken hadden een dusdanig effect, dat zelfs de 'coulissen' er bij gingen liggen.

Expeditie Willibrordus had een toepassende muzieklijst, met liederen als 'k Wil terug naar de kust, 'Waar de blanke top der duinen, 'Waarheen leidt de weg' en 'Ik zie een ster'. Het op één na laatste nummer was een in de vergetelheid geraakte aubade aan Willibrordus, de voorstelling werd afgesloten met het Heilooër Volkslied, dat in de herhaling door velen uit volle borst werd meegezongen.

Na afloop werden de werkgroep van Music Meeting -bestaande uit Teunis van der Zwart, Lars Anderson, Wim Heijne, Marcel Horsthuis, Margo Kos, Jan Jonkheer, Jaap Schuurling en Clementien Sengers, en alle deelnemende vrijwilligers, musici en koorleden met een luid applaus in het zonnetje gezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant