Jan Schoorl van Stichting Kees overhandigt de opvallende hardloopshirts aan de deelnemers van Running Blind.
Jan Schoorl van Stichting Kees overhandigt de opvallende hardloopshirts aan de deelnemers van Running Blind. Foto Carolien Breed

Stichting Kees sponsort hardloopshirts Running Blind

Algemeen

HEILOO – Monique van der Voort en Patrick Rupsam, de slechtziende hardlopers en de hardloopbuddy's van Running Blind Alkmaar zijn dolblij met de opvallende hardloopshirts die door Stichting Kees zijn gesponsord. Jan Schoorl overhandigde vanmorgen, vrijdag 17 april, namens Stichting Kees de shirts aan de lopers, die er dankbaar 'mee aan de loop gingen'.

,,Hiermee zijn we goed zichtbaar en herkenbaar op als we op straat hardlopen," vertelt Monique, die samen met Patrick vorig jaar Running Blind Alkmaar heeft opgezet. De landelijke organisatie Running Blind, opgericht door hardloper John Stoop, bestaat zeven jaar. Het doel is zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking uit de wijde regio de mogelijkheid te bieden om te kunnen hardlopen onder begeleiding van een buddy. Juist voor blinde en slechtziende mensen is sporten van groot belang om hun spierkracht op peil te houden. Hier hebben ze namelijk ook in het dagelijks leven profijt van; de kans op vallen als gevolg van een wankel evenwicht wordt aanzienlijk verminderd.

Hardloopbuddy's zijn de ogen van de slechtziende deelnemers tijdens het hardlopen; met elkaar verbonden door een lint waarmee het duo zich samen door het straatverkeer en langs obstakels loodst. ,,Soms krijgen we wel eens opmerkingen als mensen een beetje ruimte moeten maken zodat we erdoor kunnen. Niet iedereen ziet meteen wat we aan het doen zijn." Met de nieuwe shirts is dat in één oogopslag duidelijk; het logo en de naam van Running Blind staan er -al van verre zichtbaar- met dikke zwarte letters op gedrukt.

Voor meer informatie: www.runningblind.nl/regios

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant