Clusius-docente Jeanine Jonker geeft aanwijzingen aan haar leerlingen, die werken aan de natuurspeeltuin.
Clusius-docente Jeanine Jonker geeft aanwijzingen aan haar leerlingen, die werken aan de natuurspeeltuin. Foto Carolien Breed

Natuurspeeltuin krijgt vorm

Algemeen

HEILOO – Er wordt ook vandaag, donderdag 16 april, hard gewerkt door de mbo-leerlingen van het Clusius College Alkmaar; de natuurspeeltuin op landgoed Willibrordus krijgt langzaam maar zeker vorm.

GGZ heeft naast buurttuin de By een lapje grond beschikbaar gesteld om een natuurspeeltuin in te richten voor jonge kinderen en basisschoolleerlingen. De drijvende kracht achter de natuurspeeltuin is Dorien Reiche, tevens de motor achter de buurttuin. De Clusius-leerlingen hebben aan de hand van de wensen van groep 7 van de Paulusschool een ontwerp gemaakt, dat zij 11 maart jongstleden presenteerden. Het wordt een speeltuin, gemaakt van natuurlijke materialen waar kinderen de natuur van heel dichtbij kunnen beleven. Vorige week is een hut van takken gemaakt. Clusius-docente Jeanine Jonker geeft haar leerlingen aanwijzingen bij het werk; waaronder ook klussen als het verrollen van loodzware boomstammen. ,,We zijn deze middag en volgende week nog bezig. Dan moet het meeste werk gedaan zijn, want meer tijd hebben we niet. Er wordt nog een waterloop uitgegraven en van het zand wordt een heuvel gemaakt. Ook moet de betonnen buis nog op zijn plek." Gelukkig heeft het Clusius-team materieel meegenomen, waarmee het zware werk uitgevoerd kan worden. De materialen -zoals het houten hekwerk- zijn gesponsord.

Even verderop, voor Kwekerij de Buitenkans, werken Clusius leerlingen aan de uitvoering van een ontwerp voor een tijdelijk bloemenproject in het kader van de Limmer Bloemendagen.

Voor Kwekerij de Buitenkans, werken Clusius leerlingen aan de uitvoering van een ontwerp voor een tijdelijk bloemenproject in het kader van de Limmer Bloemendagen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief