Luuk van Raalte kreeg de prijs, in het bijzijn van Janneke Mars namens de Uitkijkpost, overhandigd uit handen van Sybolt Luijben van AeroVista Luchtfotografie.
Luuk van Raalte kreeg de prijs, in het bijzijn van Janneke Mars namens de Uitkijkpost, overhandigd uit handen van Sybolt Luijben van AeroVista Luchtfotografie. Foto Caroli

Luuk van Raalte wint luchtfoto van zijn oude buurtje

Algemeen

HEILOO –Heilooër Luuk van Raalte is de winnaar van de Uitkijkpost Facebook 'Deel, Like & Win' actie. Hij heeft een luchtfoto gewonnen van het pand, waar vroeger de fietsenwinkel van Van Raalte gevestigd was; thans Melange7. Luuk kreeg de prijs vandaag, woensdag 15 april, in het bijzijn van Janneke Mars namens de Uitkijkpost, overhandigd uit handen van Sybolt Luijben van AeroVista Luchtfotografie.

Bij Luuk borrelden -tijdens de koffie in het restaurant- herinneringen aan vroeger tijden weer op; van 1956 tot 1988 was hier de fietsenwinkel van vader Piet van Raalte, later overgenomen door zoon Luuk, gevestigd. ,,Onze naaste buren waren de schilderswinkel annex lijstenmakerij van Nieuwpoort, Koomen's Mode, een garen en fourniturenwinkel met atelier en garage Zander. De hele buurt, allemaal middenstanders, zat bij de brandweer." De familie Van Raalte woonde boven de rijwielzaak. ,,Op een dag zag ik als kind vanuit het raam dat de Oude Herberg in brand stond en waarschuwde mijn vader, die nog in de winkel bezig was. Mijn vader dacht nog even dat ik ze zag vliegen, maar vlak daarna ging het brandalarm af." Luuk heeft –in de voetsporen van zijn vader- 25 jaar bij de vrijwillige brandweer gediend. Nadat winkel in 1988 verkocht werd, heeft hij verschillende banen gehad, maar Luuk heeft zijn loopbaan kunnen afsluiten in de fietsenbranche bij Vittorio Fietsen. Sinds kort kan hij genieten van zijn pensioen en heeft hij nu meer tijd voor favoriete hobby's; mountainbiken en wielrennen. Hij is blij met de luchtfoto van zijn oude buurtje, die Sybolt zal maken. ,,De foto krijgt een mooi plekje in huis!"

Ooit begonnen met zweefvliegen in Castricum heeft Sybolt van zijn grote passie –vliegen- zijn werk gemaakt. De Heilooër maakt onder de naam AeroVista Luchtfotografie vanuit een vliegtuigje luchtfoto's in opdracht van klanten uit heel Nederland. Hij kan van zo'n 300 meter hoogte met een geavanceerde camera desgewenst tot in de details inzoomen. AeroVista is gevestigd in Heiloo aan de Kennemerstraat, maar de vertrekbasis is in Hilversum vanwege de centrale ligging. Zie ook www.aerovista.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief