Er zijn meer vrijwilligers nodig om de recordpoging te doen slagen.
Er zijn meer vrijwilligers nodig om de recordpoging te doen slagen.

Wereldrecord Limmen Ludiek in gevaar

Algemeen Limmen

Nog 200 vrijwilligers nodig

LIMMEN – Nog vijftig dagen en dan moet de wereldrecordpoging van stichting Limmen Ludiek officieel gaan starten. En dat gaat gebeuren tijdens een zeer gezellige en afwisselende feestweek van 2 juni tot en met 7 juni. Maar er hebben zich op dit moment nog lang niet genoeg vrijwilligers aangemeld via de website van limmenludiek.nl.

De afgelopen twee jaar hebben honderden vrijwilligers diverse avonden en middagen in De Kurkenhof gezeten en daar kurken zitten uitsorteren op kleur. Vanaf na de laatste Limmer Kermis zijn ook 13 ploegen / 200 kurkendrukkers gestart aan hun eigen onderdeel van het wereldrecord mozaiek. Duizenden kurken en bijna net zoveel uren zitten er al in al deze voorbereidingen welke een opmaat zijn naar het unieke wereldrecord met het kurken mozaïek van ruim 178m2.

,,We zijn nog zoekende naar ongeveer 200 enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om in teamverband mee te werken aan onze feestweek", vertelt voorzitter Kees de Jong. Gitta Beentjes vervolgt; ,,We zoeken vrijwilligers voor de horeca (bar en restaurant), stewarding (beveiliging en verkeer), parkinrichters (tent op- en afbouwen, park afhekken en inrichten, mozaiek podium opbouwen, sporthal inrichten) en EHBO'ers om de dagen voor, tijdens en na het evenement ons te komen helpen'. ,,Heb je horeca ervaring van achter de bar of uit het restaurant en je wilt een kurkje bijdrage aan een uniek evenement meld je dan aan via onze website www.limmenludiek.nl en ga dan naar de speciaal ingerichte vrijwilligerspagina. Het wijst zich vanzelf", zegt penningmeester Jan Glorie. ,,Maar ook voor en na het evenement hebben we veel hulp nodig om het hele park in te richten en spik en span te maken voor de duizenden bezoekers die naar Limmen zullen komen voor het wereldrecord mozaiek", vult bestuurslid Technische zaken Jack Burgering aan.

,,In het zicht van de haven zal het toch niet zo zijn dat we activiteiten in het programma moeten gaan schrappen omdat we niet voldoende mankracht hebben. De Culinaire Avond is met 300 gasten al bijna stijf uitverkocht", zegt vicevoorzitter Andre Koopman. ,,Dinsdag 19 mei organiseren we een vrijwilligersavond voor de vrijwilligers die zich hebben opgeven in De Burgerij van 20.00 tot 22.00 uur. Alleen doe je niets, met elkaar doe je alles. Wij hopen deze editie van Limmen Ludiek weer net zoveel steun te krijgen van enthousiaste vrijwilligers als in 2010 met LEGO en in 2005 met de bierkratten. En we proberen ook iedereen weer een uniek aandenken mee te geven naast natuurlijk de unieke ervaring van het wereldrecord", beëindigt voorzitter de Jong.

Vrijdag 17 april zal de allerlaatste kurkensorteeravond gaan plaatsvinden in De Kurkenhof en dan zullen ook alle kurkendrukkers in het zonnetje worden gezet door het bestuur van Limmen Ludiek. Iedereen is welkom om deze avond gezellig een kijkje te komen nemen om alvast in de wereldrecord sfeer te komen met Limmen Ludiek.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant