Afbeelding
foto Carolien Breed

Heiloo in actie tijdens NLdoet

Algemeen

HEILOO – Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart staan in het teken van NLdoet. Overal in Nederland, ook in ons dorp, steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om te helpen bij klussen. Vrijdag was ook het college op klusserspad.

Burgemeester Hans Romeyn was 's ochtends in huize Overkerck, waar in het kader van een Engeland-dag allerlei activiteiten waren. 's Middags hielp hij samen met wethouder Elly Beens en groep 8 van de Radboudschool bij het 'opschonen' van het Ter Coulsterbos. Er waren genoeg klussen te doen. Gesnoeide takken werden op de houtrillen gelegd en er werden gaten gespit voor jonge aanplant. Ook zaterdag is er een grote groep vrijwilligers flink in touw in het bos. Elly Beens nam vrijdag met een aantal leerlingen het witte bruggetje flink onder handen. Toen deze er weer spik en span uitzag, ging ze door naar De Loet voor de volgende klusactiviteit.

En op het terrein van zwembad Het Baafje was Rob Opdam met een andere groep van de Radboudschool aan het klussen. Al het rondslingerende zwerfafval was op tijd opgeruimd voor de officiële overdracht aan de nieuwe exploitant diezelfde middag.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant