Exploitatie Het Baafje overgedragen aan Sport Servicepunt Langedijk

HEILOO – Vrijdagochtend was Rob Opdam, wethouder van sport, er nog aan het klussen in het kader van NLdoet, samen met leerlingen van de Radboudschool. Vrijdagmiddag 20 maart vond de officiële overdracht plaats van zwembad Het Baafje aan Sport Servicepunt Langedijk (SSL), de kersverse exploitant van Het Baafje. SSL is een lokale, maatschappelijk onderneming, zonder winstoogmerk.

Na ondertekening van de overeenkomst kreeg Teun van Etten, directeur van SSL, bij de hoge duikplank 'de sleutel' uit handen van Fred Dellemijn, wethouder accommodatiebeleid. De wethouder is blij dat de exploitatie van het zwembad in goede handen komt van zo'n ervaren partij. SSL exploiteert ook De Bever, het openlucht zwembad in Sint Pancras en ziet veel mogelijkheden in Het Baafje. Daarbij zijn de inzet van vrijwilligers en een goede verbinding met de lokale bevolking een belangrijke factor. SSL werkt in dit kader ook graag samen met de Vrienden van Het Baafje en andere maatschappelijke instellingen zoals het Vrijwilliger Informatie Punt (VIP) en MEE Noordwest-Holland.

Ook voor Teun van Etten was het een heugelijk moment. ,,Met de zwembaden in Heiloo en Sint Pancras is een buitenbad bereikbaar voor iedereen in de regio." Met nog een ruime maand te gaan voor de opening en nog veel te doen om alles op tijd klaar te krijgen, zei Van Etten: ,,We houden wel van een uitdaging!"

Het officiële moment werd aangegrepen om de plannen met Het Baafje bekend te maken. Samen met de wethouder presenteerde Van Etten de nieuwe huisstijl, het logo, de mobiele App en de website van Het Baafje. Tevens maakte hij bekend dat abonnementhouders van Het Baafje met hun persoonlijk pas ook in De Bever kunnen zwemmen. De prijs voor een abonnement is bovendien aangepast aan het tarief van De Bever, en dus omlaag gegaan. ,,Voor minder geld kunnen abonnementhouders nu in twee zwembaden terecht." Goed nieuws voor werkende mensen; Het Baafje is de hele zomer een uur langer open, tot 20.00 uur. De voorverkoop van abonnementen is inmiddels gestart. Tot en met 1 mei kan iedereen via www.zwembadhetbaafje.nl heel voordelig een abonnement aanschaffen met maar liefst 20% korting op het normale tarief.

Meer berichten