PCC-leerlingen klas 2A getrakteerd

HEILOO - Even keken de leerlingen van klas 2A verbaasd op, toen plots de wethouders en leerplichtambtenaren van de BUCH-gemeenten hun lokaal in kwamen lopen. Op de Dag van de Leerplicht reisden zij namelijk af naar PCC Heiloo om daar een klas in het zonnetje te zetten.

Minste verzuim
Wethouder Elly Beens (Heiloo) nam het woord en sprak de klas toe. ,,Iedereen heeft recht op onderwijs en het is hartstikke belangrijk om te leren. Alle scholen houden bij wie er aanwezig is en wie niet. De reden dat we juist hier zijn, met zijn allen, is omdat dit de klas is met het minste verzuim. Dus, hou dit vol!" Een hard applaus volgde en de leerlingen werden getrakteerd op iets lekkers.

Gezonde keuze
,,We wilden eerst een taart halen", gaf leerplichtambtenaar Marjon Krol toe. ,,Maar vorige week heeft het PCC een schaal ontvangen voor de gezonde schoolkantine, dus nu hebben we voor een bakje met vers fruit gekozen." De leerlingen waren er niet minder blij om en gingen daarna met een big smile op de foto met de leerplichtambtenaren en wethouders.

Meer berichten