Afbeelding

Onthulling sierhek Willibrordusboom 'prelude' op opening Willibrordusjaar

Algemeen

HEILOO – Vandaag, op woensdag 18 maart, onthulde het Willibrordusgenootschap het sierhek rond de circa 90 jaar oude eik naast de Willibrordusput voor de Witte Kerk.

Het genootschap (gevormd door Hans Romeyn, Nico Adrichem, Fred Dellemijn, Jacob Ouderkerken en Teunis van der Zwart) heeft de dag van Nationale Boomfeestdag aangegrepen; niet om een nieuwe boom te planten, maar om de oude eik naast de put bij de Witte Kerk tot Willibrordusboom te dopen. ,,Willibrodus als brug, die het verleden, het heden en de toekomst met elkaar verbindt", aldus de burgemeester.

Teunis van der Zwart noemde als voorbeelden de kerk, de school, de wandelroute en het landgoed die de naam van Willibrordus dragen. ,,Het is dit jaar 1325 jaar geleden dat Willibrordus vanuit Engeland in Heiloo aankwam en de put zou hebben geslagen. Hij is de bindende factor voor deze streek." Hij noemde de onthulling van het sierhek een prelude op de opening van het Willibrordusjaar 2015.

Het Willibrordusjaar 2015 wordt officieel geopend op zondag 29 maart, met een viering in de Cultuurkoepel, voorheen de Willibrordus kapel, die dit jaar haar 75-jarig jubileum viert. Daarna vinden er allerlei activiteiten in het dorp plaats, waaronder op 19 april Music Meeting Heiloo met Expeditie Willibrordus. En leerlingen van de St. Willibrordusschool maken een mozaïek. Ook de horeca springt in op het jubileumjaar, met gelijknamige menu's en ijsjes. En op 21 juni zijn de Hunebedspelen.

De activiteitenkalender voor de komende periode is te vinden op www.willibrordusheiloo.nl. Ook kan men op de hoogte blijven via Twitter en Facebook. Het jaar zal worden afgesloten op 7 november, de sterfdag van Willibrordus.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant