Afbeelding

Maalwater Run en Walk op zondag 19 april

Algemeen

HEILOO - Het Stationsplein in Heiloo vormt zondag 19 april weer de start en finish van de traditionele PCC Maalwater Run en Walk. Bij de wandeltocht kan gekozen worden uit de afstanden 4, 8, 12 of 16 km en wordt men langs de mooie plekjes in Heiloo en omstreken gevoerd.

De Run is ingedeeld in een bambinirun, 2 km, 4 km en 10 km. Vanaf 16 maart kunnen leerlingen van de basisscholen in Heiloo en die van het Kleurenorkest in Limmen inschrijven voor de Run volgens rooster op hun eigen schoolplein. De andere deelnemers kunnen inschrijven via www.pccmaalwaterrunenwalk.nl. Door mee te doen aan de Run stimuleren de leerlingen van het basisonderwijs én de overige deelnemers het project Sport@School van de SportRaad Heiloo.

In dit project worden sportlessen aangeboden op de basisscholen in Heiloo. Hierdoor laat Sport@School de vraag van basisscholen en het aanbod van de lokale sportverenigingen bij elkaar aansluiten. Voor het project Sport@School is aanvullende financiering nodig vanuit de scholen. Door aan de Run mee te doen kunnen de leerlingen zelf het benodigde bedrag voor hun school bijeen lopen.

Op deze manier probeert Rotary Club Heiloo in samenwerking met atletiekvereniging Trias, wandelvereniging Voeten in Beweging, SportRaad Heiloo en de sportcoach Pascale de Hoogh het bewegingsonderwijs op de basisscholen te stimuleren. Het Petrus Canisius College hecht eveneens veel waarde aan sportbeoefening en is daarom hoofdsponsor van het evenement. Kijk op www.pccmaalwaterrunenwalk.nl voor informatie en om in te schrijven.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant