'Je wordt oud omdat je stopt met voetballen'

HEILOO - Zaterdagmiddag vond de afscheidswedstrijd plaats van negen oud spelers en hun coach Ab Hoetjes van de veteranen 2 van HSV. Onder het motto 'Je stopt niet met voetballen omdat je te oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen' werd er een spannende pot gespeeld. Na een 0-2 achterstand won het team in de witte tenues onder leiding van coach Dennis Geusebroek met 3-2. 

Van de gestopte spelers zijn er zes met een zeer lange staat van dienst bij de club. Naast veel vrijwilligerswerk aan de bouw en het onderhoud van het complex zijn er uit deze groep veel bestuurders en elftalbegeleiders voortgekomen.

De volgende spelers werden extra in het zonnetje gezet vanwege hun sportieve prestatie: Kees van Diepen (55 jaar spelend lid), Ab Hoetjes, Jaap Sombroek, Fred Kops en Gerard van Noort  (allen 50 jaar spelend lid) en Paul Stokman die ook al 48 jaar spelend lid is geweest. Voetballers die allemaal meer dan 1.000 wedstrijden voor hun club op de teller hebben staan en die met pijn in hun hart zijn gestopt. 

Na de wedstrijd werd er in het clubhuis nog wat gedronken en de voorzitter van HSV, Wim Leering, sprak de oudgedienden toe. Onder dankzegging van vele mooie voetbaljaren bij HSV werden er bossen bloemen uitgedeeld: ,,Mannen, heel erg bedankt voor vele mooie momenten op de grasvelden van HSV. De deur staat altijd voor jullie open. HSV is een mooie warme club en wij kunnen jullie ervaring altijd gebruiken!"

Meer berichten