Afbeelding

Oplettende passant zet andermans fiets op slot

Algemeen

Deze week vond Paul Dirks een fiets die niet op slot stond bij het station. Hij dacht geen moment na en deed de fiets op slot, maakte een briefje met zijn telefoonnummer voor de eigenaar en nam het sleuteltje mee. Op Facebook plaatste hij een foto met de tekst: 'Van wie is deze fiets? Je kunt 'm bij mij ophalen.'

De foto gaf wat discussie, omdat er mensen waren die dit afkeurden, andermans fiets afsluiten en het fietssleuteltje meenemen. Er waren ook positieve reacties te lezen. Die dag meldde zich de eigenaresse. Ze had het bericht gelezen op Facbook en was blij met de actie van Paul.

Paul: ,,Als NS'er die in Heiloo woont, probeer ik alles op station Heiloo goed mogelijk te laten verlopen. Ik zorg dat graffiti zo snel mogelijk wordt verwijderd en ik ben vrijwillig servicemedewerker op het station als er geen treinen rijden door bijvoorbeeld een aanrijding met een persoon. Daarnaast heb ik de bestrating naast de poortrij laten aanpassen zodat reizigers niet meer eenvoudig langs de poortrij kunnen glippen. Ten slotte heb ik al twee keer eerder op een soortgelijke wijze de eigenaar van een OV-chipkaart getraceerd."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant