Afbeelding
Foto Carolien Breed

Leerlingen Clusius presenteren ontwerp natuurspeeltuin

Algemeen

HEILOO – Leerlingen van 4 vmbo van het Clusius College Alkmaar presenteerden woensdag 11 maart in De Trog met trots hun klassikaal gemaakte ontwerp en maquette voor de natuurspeeltuin op landgoed Willibrordus van GGZ NHN. Als basis voor hun ontwerp hebben ze op een eerder moment het moodboard van groep 7 van de Paulusschool uitgekozen.

Namens de Paulusschool waren Suus, Kim, Stan en juf Marjon aanwezig. De drijvende kracht achter de natuurspeeltuin is Dorien Reiche, tevens de motor achter de Buurttuin in Ypestein. GGZ heeft naast de buurtuin de By een lapje grond beschikbaar gesteld om een natuurspeeltuin in te richten voor jonge kinderen en basisschoolleerlingen. In het ontwerp zijn onder andere een schommel en een glijbaan, een wilgentenen hutje en idem tunneltje, een boter-kaas-en-eierenspel, een 'blote voetenpad' en een chillplek opgenomen. Net als de grote wens van groep 7, een waterpartij!

Wethouder Rob Opdam vindt de natuurspeeltuin een mooi initiatief en zal kijken hoe de gemeente kan helpen bij het leveren van het benodigde natuurlijke 'bouwmateriaal', zoals boomstammen en houtsnippers, materiaal dat de gemeentelijke groendienst wellicht nog wel ergens heeft liggen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief