Afbeelding

'Afslag A9? Ja, met spoed!'

Algemeen

De ingezonden brief van Ad van Kamp, Heiloo.

'De plannen voor een afslag van de A9 naar Heiloo zijn al bijna 45 jaar oud, en het is eigenlijk een schande dat er nog steeds wordt gediscussieerd, maar dat er nog geen schep de grond in gaat om de weg daadwerkelijk te realiseren.

Heiloo is, na het maken van de eerste plannen, meer dan dubbel zo groot geworden en ook nu wordt er, hoewel op lager tempo, nog steeds bijgebouwd in onze gemeente. Het aantal auto's in Heiloo is, door toenemende welvaart en het bijbouwen van hele wijken enorm gegroeid.

Het nadeel van het bezit van een auto is, dat er ook mee wordt gereden, en dat veel forensen de auto gebruiken voor hun dagelijkse gang naar het werk. Het wegenplan van de gemeente Heiloo is helaas zeer onvoldoende aangepast aan het toenemende verkeer. Vandaar dat in spitsuren en op zomerse drukke stranddagen grote verkeersstromen zich persen door Stationsstraat en Kerkelaan, straten die totaal ongeschikt zijn voor dit verkeersaanbod.

Zoals ik reeds eerder schreef, passeren vrachtauto's met hun grote wielen argeloze fietsers op enige tientallen centimeters, en dat is vragen om ongelukken. Om aan deze gevaarlijke situatie een eind te maken, wordt het hoog tijd voor de aanleg van een goede oost-west verbinding. Een goede oost-west verbinding houdt niet op met een weg van de A9 naar de Kennemerstraatweg, maar houdt ook in, een vervolg van deze weg, inclusief ongelijkvloerse spoorwegkruising richting Egmond. De onder het vele en zware verkeer kreunende Stationsweg en Kerkelaan kunnen dan weer aan de Heiloose burgerij worden teruggegeven en verkeersluw worden gemaakt.

Natuurlijk ontken ik niet dat voor de aanleg van een oost-west verbindingsweg ook offers moeten worden gebracht. Er zal groen opgeofferd moeten worden.Desondanks ben ik er toch van overtuigd dat de voordelen van zo'n nieuwe verbindingsweg het zullen winnen van de nadelen. Je kunt niet langer huizen blijven bijbouwen, en niets aan het wegenstelsel doen!'

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant