Afbeelding

Aftrap van Rabo AZ Voetbaltoer in Heiloo

Algemeen

HEILOO - Donderdag 5 maart ging bij veel basisscholen in Noord-Holland voor de groepen 7 en 8 de vierde editie van de Rabo AZ Voetbaltoer van start. In totaal gaan bijna negentig schoolgroepen in Noord-Holland aan de slag met het educatieve programma.

De hoofdaftrap voor het gebied van Rabobank Noord-Kennemerland was donderdagochtend bij De Springschans in Heiloo. Deze school doet mee met maar liefst drie groepen. Op het schoolplein vertelden AZ coryfee (en Heilooër) Henk van Rijnsoever en Rabobank directeur Jan Klaver waar het bij de voetbaltoer om draait: met de groep een teamprestatie neerzetten door 'wedstrijdfit' te worden. Dit gebeurt met lessen en opdrachten rond vier thema's: voeding, respect, omgaan met geld en samenwerking en bewegen.

Uiteraard ging de meeste aandacht uit naar de nummer 12 van AZ, de Zweedse middenvelder Viktor Elm. Jens, Jesse en Annabel verrichtten met hem de officiële aftrap: Samen hielden zij in een rondo de bal samen hoog. Onder luidkeelse aanmoediging van de hele school voegden ook Henk van Rijnsoever (met bijna evenveel souplesse als vroeger), Jan Klaver, juf Anouk en juf Inge zich in het 'strijdtoneel'.

Daarna kregen Vera, Isabelle en Sterre een origineel AZ vaantje en drie Rabo AZ voetballen uitgereikt uit handen van de voetbalsterren. Een horde leerlingen nam ondertussen zijn kans waar om een handtekening van Viktor te bemachtigen. Pas nadat Viktor door de leerlingen van groep 7 en 8 het hemd van het lijf was gevraagd in een heuse persconferentie in de aula, vertrok het voetbalgezelschap naar de volgende basisscholen in Heiloo; De Duif en de Willibrordschool. De voetbaltoer is gestart!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant