In twee weken tijd heeft Rachelle twee Nederlandse titel binnengehaald.
In twee weken tijd heeft Rachelle twee Nederlandse titel binnengehaald.

Rachelle van de Griek pakt opnieuw een Nederlands titel, dit keer op de marathon

Algemeen

HEILOO – Rachelle van de Griek is in topvorm: op zaterdag 21 februari is ze in Breda Nederlands kampioene op de marathon geworden bij de meisjes junioren C. Twee weken geleden werd ze in Deventer ook al Nederlands kampioene op de Mass Start.

De marathon bij de meisjes junioren C is een race over tien rondes. Aan de start stonden de beste vijftig rijdsters uit heel Nederland. Rachelle had haar startplaats te danken aan de titel op de Mass start die ze op 8 februari in Deventer behaalde. Dit maakte dan ook dat ze als één van de favorieten aan de start stond.

De race werd gekenmerkt door diverse valpartijen en agressief koersen. Toch wist Rachelle haar positie voor in het peloton te behouden. Bij het uitkomen van de laatste bocht had ze nog één tegenstandster voor zich, die ze net voor eindstreep wist te passeren. De machtige eindsprint in Breda zorgde ervoor dat ze opnieuw de hoogste trede van het podium kon beklimmen en dat er voor de tweede keer in twee weken tijd het Wilhelmus voor Rachelle werd gespeeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief