Afbeelding
Archieffoto

Exploitant voor zwembad Het Baafje

Algemeen

HEILOO – Zwemliefhebbers uit Heiloo en omgeving kunnen dit jaar rekenen op een goed zwemaanbod in Het Baafje. Met ingang van het nieuwe zwemseizoen neemt Sport Servicepunt Langedijk uit Noord-Scharwoude de exploitatie van Het Baafje over.

In 2013 besloot de gemeenteraad van Heiloo een externe exploitant te zoeken voor Het Baafje. Na een uitgebreide marktconsultatie startte de gemeente eind 2014 een aanbestedingsprocedure voor de overname van het beheer en de exploitatie van het zwembad. Begin 2015 zijn de inschrijvingen ontvangen, met als resultaat dat Sport Servicepunt Langedijk (SSL) zich als beste heeft gekwalificeerd. Burgemeester en wethouders van Heiloo hebben besloten de exploitatie van het zwembad aan dit sportbedrijf te gunnen.

Voorzitter Joke Bart van de Vrienden van Het Baafje reageert verheugd: ,,Het is fantastisch dat de exploitatie van het zwembad in handen komt van een ervaren professioneel sportbedrijf. We hebben alle vertrouwen in deze exploitant."

SSL, een lokale, maatschappelijke onderneming zonder winstoogmerk, ziet veel mogelijkheden om het maatschappelijke rendement van Het Baafje te verhogen. Daarbij zijn de inzet van vrijwilligers en een goede verbinding met de lokale bevolking een belangrijke factor. SSL werkt in dit kader ook graag samen met de Vrienden van Het Baafje en andere maatschappelijke instellingen zoals het Vrijwilliger Informatie Punt (VIP) en MEE Noordwest-Holland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief