Afbeelding

Overlast hangjongeren in Ypestein verergert

Algemeen

HEILOO - Bewoners van De Sonneveld, Het Brugstuk en de flat Ypehove in Ypestein zijn de overlast, veroorzaakt door groep jongeren die daar geregeld buiten rondhangt, beu. Afgelopen zaterdagavond werd door vier jongeren een auto met een aansteker 'gebrandmerkt' met een hakenkruis.

De auto is eigendom van een oudere mevrouw, ze heeft onlangs haar oude, een door haar inmiddels overleden man gekoesterde auto ingeruild voor een nette, kleinere versie en deze zaterdagochtend opgehaald; de auto was nog geen dag in haar bezit. Zaterdagavond hebben vier jongeren tussen circa 19.00 en 19.45 uur, totdat zij door bewoners werden opgemerkt, met een aansteker een hakenkruis op haar auto gebrand. Getuigen melden dat het zou gaan om drie jongens en een zeer blond meisje, donkergroene parkerachtige jas; blond golvend haar tot over de schouders, die zich ophielden bij de fietsdoorgang onder de flat Ypehove. De volgende ochtend schrokken bewoners toen ze de schade zagen.

De gemeente Heiloo heeft kennis genomen van de verergerde situatie en vraagt de politie om de overlastlocatie extra te controleren en duidelijk te krijgen welke jongeren daar voor overlast zorgen. Verder benadert de gemeente de jongerenwerker om met deze jongeren in gesprek te gaan. Aan alle bewoners wordt geadviseerd, zowel door de politie als de gemeente, om dergelijke overlastsituaties vooral meteen te melden via 112 of 0900-8844.

In de Uitkijkpost van aanstaande woensdag volgt een uitgebreid artikel.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant