Afbeelding

Bijzondere schuur met een mysterie

Algemeen

HEILOO - Deze schuur achter het vroegere koffiehuis 'Het Stalleken van Bethlehem' aan de Kapellaan 19 is van een bijzonder hoge architectonische kwaliteit. Helemaal niet de architectuur voor een schuur.

De bakstenen voorgevel heeft sierelementen die wel uit de stijl van de Amsterdamse School lijken te komen. Waarom is deze schuur zo gebouwd? Zeer waarschijnlijk stamt hij uit 1939. Ook niet direct een jaar waarin veel gebouwd is, zo vlak voor de oorlog. Of heeft het misschien juist hiermee te maken? Werd al misschien geanticipeerd op het maken van een woonhuis? De huidige eigenaar hoopt meer over deze oude schuur te weten te komen, omdat hij hem wil restaureren op een manier die past bij het oorspronkelijke karakter.

Zijn er mensen die meer over deze schuur en de achtergronden weten te vertellen? Of mensen, die weten dat er soortgelijke schuren zijn gebouwd rond die tijd? Of waarvoor deze schuur gediend heeft?

Wie op één van deze vragen antwoord heeft of wellicht nog andere aanvullende informatie heeft, kan contact opnemen met de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Heiloo, mevrouw A. van Breugel, tel. 072 - 5356666, (aanwezig op maandagen en dinsdagen).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief