'La belle Hélène'; een wervelende voorstelling in een kleurrijk décor met schitterende belichting.
'La belle Hélène'; een wervelende voorstelling in een kleurrijk décor met schitterende belichting.

Prachtige 'La belle Hélène' bij Heilooër Operette Vereniging

Algemeen

HEILOO - Terwijl anno nu de Grieken wellicht in hun problemen met de euro en de ECB de hand van het noodlot vermoeden, waren de oude Grieken ervan overtuigd dat de hand van het noodlot de oorzaak was van al hun problemen. In de opéra-comique, La belle Hélène, van Jacques Offenbach, is het de wraak van Venus, die voor onverwachte gebeurtenissen zorgt.

Venus, de godin van de liefde, heeft Paris, prins van Troje, de mooiste vrouw van de wereld beloofd, Helena, maar die is al getrouwd met Menelaus, koning van Sparta. Reden genoeg dus voor list en verwarring! De Heilooër Operette Vereniging (HOV) is erin geslaagd deze opéra-comique uit 1864 in een verfrissende enscenering en op een muzikaal hoog niveau fraai vorm te geven. Voor een bijna uitverkochte zaal in theater De Beun genoten de bezoekers afgelopen zaterdag van een wervelende voorstelling in een kleurrijk décor met schitterende belichting.

De solistenrollen waren uitstekend bezet en de vele koorpartijen werden met verve vertolkt door de leden van HOV. Ontwapenend was het optreden van de kinderen, die als cupidootjes het lot een zetje in de goede richting gaven. De voorstelling, die vol zat met leuke regie-vondsten en een verrassende ontknoping, werd beloond met een staande ovatie. Volgende voorstellingen: 14 en 15 februari. Meer informatie op www.heilooeroperettevereniging.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio