Groep 7 van de Paulusschool had een moodboard gemaakt met al hun wensen voor de natuurspeelplaats.
Groep 7 van de Paulusschool had een moodboard gemaakt met al hun wensen voor de natuurspeelplaats.

Natuurspeelplaats Heiloo in ontwerpfase

Algemeen

HEILOO - Op woensdag 4 februari bezochten zo'n twintig leerlingen van het vmbo Clusius Alkmaar de buurttuin de BY om informatie te verzamelen voor hun ontwerp voor de ernaast geplande Natuurspeelplaats Heiloo.

Deze leerlingen zitten in hun vierde jaar. Het ontwerp maken zij in het kader van hun proeve van bekwaamheid; een serieuze opdracht. Buurtbewoners en vrijwilligers presenteerden de wensen die zij 21 januari met elkaar hadden opgesteld. Daarbij namen zij ook de wensen van kinderdagverblijf de Vogeltuin mee.

De toelichting van leerlingen van groep 7 van de Paulusschool was heel inspirerend. Zij hadden een prachtig moodboard gemaakt met al hun wensen: zo moet volgens hen de natuurspeelplaats eruit zien. Als alle wensen gehonoreerd kunnen worden, zijn er straks wilgentenen hutjes, een speelplaats met zand om te bouwen, water om lekker mee te kliederen, takken om een hut te maken, verstopplekjes, boomstammen om op te klauteren, een rioolpijp om doorheen te kruipen en misschien zelfs een slingertouw.

De Clusius-leerlingen gingen vervolgens naar de plek naast de buurttuin op landgoed Willibrordus, waar de natuurspeelplaats gepland is, en hebben ter plekke alles opgemeten. Vanuit de gemeente zijn er al de nodige materialen toegezegd zoals boomstammen en wilgentenen, die de leerlingen straks wellicht willen gebruiken. Op woensdag 11 maart presenteren ze het ontwerp aan de buurtbewoners, de leerlingen van de basisschool en de ouders van de vmbo-leerlingen. En misschien aan de wethouder... Het hele project wordt gecoördineerd door een vierdejaars mbo-student van het Clusius Jan Kooij. De daadwerkelijke aanleg van de natuurspeelplaats vindt in mei plaats.

Wil je meer weten, of wil je straks meehelpen om de natuurspeelplaats aan te leggen, kijk op de facebookpagina: www.facebook.com/buurttuinbytuin/ Hier kan iedereen zich ook op de hoogte stellen van alle vorderingen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant